ΔΥΑΣ — Δίκτυο Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

DARIAH-GR Ανάπτυξη της Ελληνικής Ερευνητικής Υποδομής για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Καλωσορίσατε στη σελίδα της εναρκτήριας εκδήλωσης του έργου «DARIAH-GR Ανάπτυξη της Ελληνικής Ερευνητικής Υποδομής για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Απριλίου 2014, στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών. Το έργο υλοποιείται από το Δίκτυο Υποδομών για την Έρευνα στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες ΔΥΑΣ παράλληλα με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή υποδομή DARIAH-EU, της οποίας η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος.

H Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας έχει θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκδήλωση αποτελεί δορυφορική εκδήλωση του ICRI_2014.

Την πρώτη ημέρα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του έργου, ενώ τη δεύτερη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την ειδικότερη ενημέρωση για τους στόχους της ελληνικής ερευνητικής υποδομής. Το πρόγραμμα των δύο ημερών περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρεμβάσεις από έλληνες και ξένους ομιλητές γύρω από την ερευνητική υποδομή στον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών και τις προοπτικές έρευνας στην ψηφιακή εποχή.

Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση παρακαλούμε να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο συμμετοχής. Σημειώστε ότι η εκδήλωση θα αναμεταδίδεται ζωντανά με live streaming από την ΕΔΕΤ.

Αν χρειάζεστε επιπλέον διευκρινίσεις, συμβουλευθείτε τις χρήσιμες πληροφορίες που παραθέτουμε και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ακολουθήστε μας στο twitter και στο facebook για περισσότερα νέα!

Δράσεις σε εξέλιξη

Εδώ συγκεντρώνονται ειδήσεις για την εξέλιξη δράσεων που αναπτύσσει το δίκτυο, και που θα ολοκληρωθούν μελλοντικά.

DHt(r)ip

Εγγραφείτε στο DHt(r)ip. Την πρώτη Παρασκευή του μήνα, θα λαμβάνετε στο email σας ένα τεύχος αφιερωμένο σε ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινότητα των ψηφιακών ανθρωπιστικών σπουδών.

Νήμα

Χώρος διαλόγου για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Σπουδές. Βρείτε τα DHt(r)ip που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο Νήμα.

Το περιεχόμενο αυτού του ιστοχώρου διατίθεται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0), εκτός αν ρητά δηλώνεται διαφορετικά. 458 δημοσιευμένα άρθρα.