Ο Θησαυρός Ανθρωπιστικών Επιστημών ΔΥΑΣ είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας να δημιουργηθεί ένας πολυγλωσσικός δομημένος θησαυρός για χρήση από τους ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών. Είναι ένας ειδικός θησαυρός που βασίζεται στις αρχές, τη μεθοδολογία και τις ιεραρχίες του BBT.

Ο Θησαυρός είναι πνευματική ιδιοκτησία της Ακαδημίας Αθηνών (ΑΑ), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Είναι μία συνεργατική προσπάθεια και δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του προγράμματος DARIAH-GR Ανάπτυξη της Ελληνικής Ερευνητικής Υποδομής για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και τις Τέχνες (2013-2015) και του έργου ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ Εθνική Υποδομή για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Τέχνες και Επιστήμες και για την Γλωσσική Έρευνα και Καινοτομία (2017-2020). Διατηρείται και υποστηρίζεται από την Ακαδημία Αθηνών.

Για την δημιουργία του χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο διαχείρισης του θησαυρού THeMaS που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Δείτε τον θησαυρό στο περιβάλλον ανάπτυξής του ακολουθώντας τον σύνδεσμο και βάζοντας στο όνομα χρήστη: Αναγνώστης χωρίς κωδικό.

Ο Θησαυρός Ανθρωπιστικών Επιστημών ΔΥΑΣ είναι μία εξελισσόμενη δράση. Αν θέλετε να συμβάλετε στον εμπλουτισμό του, μπορείτε να υποδείξετε όρους μέσα από το εργαλείο διαχείρισης του θησαυρού THEMAS. Για τον σκοπό αυτό παρακαλούμε στείλετε τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, email, επάγγελμα/ιδιότητα, ίδρυμα / οργανισμός / υπηρεσία στην οποία ανήκετε, τηλέφωνο επικοινωνίας), το αίτημά σας καθώς και τα επιστημονικά σας ενδιαφέροντα στο dyas@academyofathens.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.